Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τη συμβολαιακή γεωργία για μείωση  του φόρου εισοδήματος των αγροτών κατά 50%  Με απόφαση των υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Γεωργαντά,  υπουργού Αναπληρωτή Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη και υφυπουργού Οικονομικών,  Απ. Βεσυρόπουλου, τέθηκε σε λειτουργία, από χθες, 12 Δεκεμβρίου 2022, η  πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που δημιουργήθηκε ειδικά για  την υποβολή στοιχείων συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας, με σκοπό τη μείωση του  φόρου εισοδήματος, κατά 50%, για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ήδη από το  φορολογικό έτος 2022.

Για τη διευκόλυνση των δικαιούχων τα δεδομένα των συμβάσεων (ποσότητα, τιμή  κ.λπ.) που αφορούν πωλήσεις προϊόντων εντός του 2022 υποβάλλονται μέχρι και τις  28/2/2023 και επιβεβαιώνονται ή απορρίπτονται από τους αγοραστές μέχρι και τις  31/3/2023.

Στις ίδιες ημερομηνίες υποβάλλονται και επιβεβαιώνονται, αντίστοιχα, και τα  δεδομένα των συμβάσεων που συνάφθηκαν από 26/5/2022 και έως 31/12/2022, από  παραγωγούς για τη χορήγηση της μείωσης φόρου εισοδήματος κατά 30% από το  επόμενο φορολογικό έτος.

Υπενθυμίζεται ότι για τη χορήγηση της απαλλαγής από τον φόρο εισοδήματος των  κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, κατά 50%, απαιτείται η πώληση του 75% των  προϊόντων τους σε συλλογικά αγροτικά σχήματα ή μέσω συμβάσεων συμβολαιακής  γεωργίας.

Υλοποιείται έτσι ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά μέτρα της κυβερνητικής  πολιτικής για τη στήριξη και την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και αποδεικνύεται  η συνέπεια και η σταθερότητα της Κυβέρνησης ως προς την εφαρμογή μέτρων για τη  μεγέθυνση της οικονομίας και τη στήριξη της κοινωνίας.

 Η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση:  myAADE//Εφαρμογές//Επιχειρήσεις//mybusinessSuport.