• Επικαιροποιημένος ο φορολογικός οδηγός αγροτών από την ΑΑΔΕ
    on 30 Απριλίου 2024

    Στον εμπλουτισμό και την επικαιροποίηση του οδηγού που βασίζεται στη φορολογία και διέπει τον κλάδο των αγροτών προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να λάβουν την πληροφόρηση που χρειάζονται σχετικά με τα δικαιώματα και τις βασικές τους υποχρεώσεις απέναντι στη Φορολογική Διοίκηση.

  • Σε διαβούλευση το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, η ΑΑΔΕ κάνει ό,τι θέλει και κανείς δεν μιλάει
    on 29 Απριλίου 2024

    Σε δηµόσια διαβούλευση θέτει η Ανεξάρτητη Αρχή ∆ηµοσίων Εσόδων το προσχέδιο της Απόφασης, για την εκκίνηση και λειτουργία της ψηφιακής παρακολούθησης διακίνησης αγαθών και τον ορισµό του µορφοτύπου του ηλεκτρονικού δελτίου αποστολής.

  • Εκπτωση 30% σε ετεροεπαγγελματίες με συμβάσεις συμβολαιακής
    on 23 Απριλίου 2024

    Εντός ημερών αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2023, με τους ετεροεπαγγελματίες αγρότες να διαθέτουν από φέτος τη δυνατότητα για μειωμένο φόρο εισοδήματος 30% σε περίπτωση που έχουν παραδώσει με συμβάσεις συμβολαιακής τουλάχιστον το 40% της σοδειάς τους.

  • Οδηγίες ΑΑΔΕ για το Ε3 αγροτών και ασκούντων αγροτική επιχείρηση
    on 22 Απριλίου 2024

    Εγκύκλιος που αφορά στην παροχή οδηγιών συμπλήρωσης του εντύπου Ε3 (Κατάσταση Οικονομικών Στοιχείων από Επιχειρηματική Δραστηριότητα) και Κατάστασης Φορολογικής Αναμόρφωσης φορολογικού έτους 2023, που αφορά και αγρότες αλλά και ασκούντες αγροτική επιχείρηση εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

  • Τα προβλήματα με τη συμβολαιακή γεωργία που δημιουργούνται στους αγρότες από εμπόρους
    on 22 Απριλίου 2024

    Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο έδωσε παράταση καταχώρησης των συµβάσεων συµβολαιακής γεωργίας στην πλατφόρµα MyBusinessSupport έως τις 31 Μαρτίου 2024. Μία παράταση η οποία γλίτωσε από τα χειρότερα τους αγρότες, επαγγελµατίες και µη για το έτος 2023. Όχι όλους, αλλά σίγουρα τους περισσότερους.

  • Προθεσμίες συμβάσεων στη συμβολαιακή και τα κριτήρια έκπτωσης φόρου
    on 20 Απριλίου 2024

    Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο έδωσε παράταση καταχώρησης των συµβάσεων συµβολαιακής γεωργίας στην πλατφόρµα MyBusinessSupport έως τις 31 Μαρτίου 2024. Μία παράταση η οποία γλίτωσε από τα χειρότερα τους αγρότες, επαγγελµατίες και µη για το έτος 2023. Όχι όλους, αλλά σίγουρα τους περισσότερους.

  • Διευκρινίσεις για τις αποζημιώσεις των Θεσσαλών αγροτών λόγω Daniel
    on 15 Απριλίου 2024

    Οι αγρότες διαχωρίζονται σε επαγγελµατίες και σε κατόχους αγροτικής εκµετάλλευσης. Υποβολή αίτησης για προκαταβολή στην πλατφόρµα arogi.gov.gr εξαιτίας της καταστροφικής πληµµύρας Daniel, είχαν δικαίωµα να κάνουν όλοι, ανεξάρτητα από το αν έχουν βιβλία ή όχι, από το αν είναι επαγγελµατίες αγρότες ή όχι.

  • Υποχρέωση POS σε παραγωγούς λαϊκών αγορών
    on 8 Απριλίου 2024

    Με την απόφαση 119899/13-12-2023:

  • Η πολύ ψηφιοποίηση φέρνει απόρριψη δαπανών
    on 1 Απριλίου 2024

    Την Παρασκευή 29 Μαρτίου ήταν η καταληκτική ηµεροµηνία για να γίνουν πληρωµές διαφόρων οφειλών υπέρ ∆ηµοσίου (ΙΚΑ, Εφορία, ΕΦΚΑ κλπ.). Όµως η Παρασκευή αυτή είναι η Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών και η ερχόµενη ∆ευτέρα η 2η µέρα του Πάσχα των Καθολικών. Αυτές τις δύο ηµέρες οι τράπεζες ανακοίνωσαν ότι δεν λειτουργούν, µε αποτέλεσµα οι όποιες πληρωµές να γίνουν την Τρίτη 2 Απριλίου.

  • Tρόπος επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες του ειδικού καθεστώτος
    on 27 Μαρτίου 2024

    Με την υποβολή Δήλωσης - Αίτησης Επιστροφής από το δικαιούχο μέσω ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ γίνεται η επιστροφή του ΦΠΑ σε αγρότες του ειδικού καθεστώτος, με νέο εγχειρίδιο της ΑΑΔΕ να αποτυπώνει βήμα προς βήμα τη διαδικασία αλλά και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για αυτήν.