• Διευκρινίσεις για τις αποζημιώσεις των Θεσσαλών αγροτών λόγω Daniel
  on 15 Απριλίου 2024

  Οι αγρότες διαχωρίζονται σε επαγγελµατίες και σε κατόχους αγροτικής εκµετάλλευσης. Υποβολή αίτησης για προκαταβολή στην πλατφόρµα arogi.gov.gr εξαιτίας της καταστροφικής πληµµύρας Daniel, είχαν δικαίωµα να κάνουν όλοι, ανεξάρτητα από το αν έχουν βιβλία ή όχι, από το αν είναι επαγγελµατίες αγρότες ή όχι.

 • Υποχρέωση POS σε παραγωγούς λαϊκών αγορών
  on 8 Απριλίου 2024

  Με την απόφαση 119899/13-12-2023:

 • Η πολύ ψηφιοποίηση φέρνει απόρριψη δαπανών
  on 1 Απριλίου 2024

  Την Παρασκευή 29 Μαρτίου ήταν η καταληκτική ηµεροµηνία για να γίνουν πληρωµές διαφόρων οφειλών υπέρ ∆ηµοσίου (ΙΚΑ, Εφορία, ΕΦΚΑ κλπ.). Όµως η Παρασκευή αυτή είναι η Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών και η ερχόµενη ∆ευτέρα η 2η µέρα του Πάσχα των Καθολικών. Αυτές τις δύο ηµέρες οι τράπεζες ανακοίνωσαν ότι δεν λειτουργούν, µε αποτέλεσµα οι όποιες πληρωµές να γίνουν την Τρίτη 2 Απριλίου.

 • Tρόπος επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες του ειδικού καθεστώτος
  on 27 Μαρτίου 2024

  Με την υποβολή Δήλωσης - Αίτησης Επιστροφής από το δικαιούχο μέσω ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ γίνεται η επιστροφή του ΦΠΑ σε αγρότες του ειδικού καθεστώτος, με νέο εγχειρίδιο της ΑΑΔΕ να αποτυπώνει βήμα προς βήμα τη διαδικασία αλλά και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για αυτήν.

 • Μόνιμη απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για αγρότες με βιβλία
  on 26 Μαρτίου 2024

  Την υπόθεση της απαλλαγής από το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες κανονικού καθεστώτος κλείνει μια και καλή τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή μαζί με ένα νομικό κείμενο ενσωμάτωσης κοινοτικής οδηγίας με διατάξεις φοροτεχνικού ενδιαφέροντος.

 • Από το κακό στο χειρότερο η φορολογική διοίκηση στο ψηφιακό δελτίο αποστολής
  on 26 Μαρτίου 2024

  Το ψηφιακό δελτίο αποστολής ενεργοποιείται για τους αγρότες του κανονικού καθεστώτος προς το καλοκαίρι του 2024, το οποίο ήδη λειτουργεί πιλοτικά σε άλλους κλάδους της οικονοµίας.

 • Πώς επηρεάζει το έργο των αγροτών το ψηφιακό δελτίο αποστολής
  on 26 Μαρτίου 2024

  Το ψηφιακό δελτίο αποστολής ενεργοποιείται για τους αγρότες του κανονικού καθεστώτος προς το καλοκαίρι του 2024, το οποίο ήδη λειτουργεί πιλοτικά σε άλλους κλάδους της οικονοµίας.

 • Οι παγίδες στις φετινές δηλώσεις φόρου αγροτών και το πράσινο αγκάθι
  on 25 Μαρτίου 2024

  Καθυστερήσεις προεξοφλούν οι φοροτεχνικοί στις διαδικασίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έτους 2024, εντοπίζοντας τεχνικές δυσκολίες που βάζουν εµπόδια στο άνοιγµα της πλατφόρµας του TaxisNet µέχρι τα τέλη Μαρτίου, ορίζοντα που έχει δώσει η οικονοµική αρχή.

 • Απασχόληση συνταξιούχων και εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ
  on 19 Μαρτίου 2024

  Με την ψήφιση του Ν.5078/2023, το άρθρο 114 αντικαθιστά το άρθρο 20 του ν.4387/16, γνωστό ως νόµο Κατρούγκαλου, που αφορά τους συνταξιούχους και την απασχόλησή τους σε όποιο τοµέα δραστηριότητας ως εξής:

 • Η χορήγηση της βεβαίωσης επαγγελματία αγρότη και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται
  on 11 Μαρτίου 2024

  Κάθε χρόνο παρατηρούµε να δηµιουργούνται προβλήµατα κατά τη διάρκεια των φορολογικών δηλώσεων των αγροτών. Για κάποιο λόγο, πολλοί επαγγελµατίες αγρότες, µια ζωή αγρότες χωρίς κανένα άλλο εισόδηµα, δεν έχουν στη δήλωση τους το χαρακτηρισµό του επαγγελµατία αγρότη, µε αποτέλεσµα να µην τυγχάνουν του αφορολόγητου κατά την εκκαθάριση του φόρου.